Over

- Arjan Zantingh

Arjan is getrouwd met Claudia en samen hebben ze drie prachtige tieners, David, Anna en Eva. Arjan Zantingh (1972) is voorganger van de Stadskerk in Groningen, een Vrije Baptistengemeente.

Arjan is opgegroeid zonder geloof en zonder kerk, en kwam rond zijn 24e tot de overtuiging dat Jezus daadwerkelijk is opgestaan uit de dood en dus de Zoon van God is. Dat was een zoektocht van een paar jaar, die zich grotendeels buiten de muren van de kerk afspeelde. Geloven met het hoofd werd in de jaren erna steeds meer geloven met het hart. Het heeft echter nog jaren geduurd voor de ervaring ‘tja, de kerk zit nu eenmaal in het pakket’ werd vernieuwd in ‘wacht eens even, de kerk is in potentie de mooiste plek op aarde!’

Een omslag in Arjans leven
Op een kruispunt in zijn carrière als bedrijfseconoom besloot Arjan om nee te zeggen tegen een directeurschap, en in plaats daarvan in deeltijd Theologie te gaan studeren. Met het verlangen om zijn basis te verbreden en verdiepen én het idee om daar wellicht ooit fulltime iets mee te mogen doen. ‘Ooit’ was een half jaar later, toen hij fulltime werd aangesteld als Onderwijs- en kringenpastor in zijn eigen gemeente, de Stadskerk. De kerk was zo gegroeid dat er weer ruimte was voor een extra betaalde functie en zodoende werd Arjan in 2006 Onderwijs- en kringenpastor. Via diverse andere rollen is Arjan in 2017, samen met Claudia, als voorgangersechtpaar in de gemeente aangesteld. Hierin mogen ze op gelijkwaardige manier, maar met onderscheiden rollen, optrekken met het andere voorgangersechtpaar Theo en Harmke van den Heuvel.

De Stadskerk
De Stadskerk is een bloeiende stadsgemeente met een wijde regiofunctie. Ze probeert alle generaties haar eigen plek te geven én aan elkaar te verbinden en tegelijkertijd de focus niet alleen op binnen, maar ook op buiten te hebben. Eeuwenoude waarheden in een eigentijds jasje, met een steeds sterkere focus op aanbidding en gebed.

Waarom Tweecomponentenkerk?
“Een aantal zaken zou de Stadskerk absoluut opnieuw doen als ze helemaal opnieuw zou beginnen. Allereerst het creëren van momentums (40-dagenprojecten, sport- en spelweken, 1000 uur van gebed, kerstdiensten etc.), daarnaast het investeren in mensen (financieel vrijstellen zodat deelgebieden sneller tot bloei kunnen komen) in plaats van gebouwen (is volgend) en zeker ook het denken in én én”, aldus Arjan.

Arjan staat bekend als een nuchter én bevlogen persoon. Die ‘aan staat’ als er wat op het spel staat. Die gepassioneerd is over Jezus, Zijn gemeente en de kracht en de relevantie van de Bijbel voor vandaag. En die tegelijkertijd wars is van overgeestelijkheid.

Aanbevelingen

Henk Stoorvogel, voorganger Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ), auteur, spreker, internationaalleider 4Musketiers:
Als er iemand gepassioneerd is over de lokale kerk, dan is het Arjan Zantingh wel. Met zijn ruime ervaring in het gemeentewerk en zijn vermogen om zowel spanningen als evenwichtige oplossingsrichtingen weer te geven, heeft hij een ongelofelijk boeiend en belangrijk boek geschreven.

Jos Douma, Predikant Plantagekerk Zwolle, auteur, spreker en docent aan de EFT:
Arjan helpt mij en ik hoop ook vele anderen met dit boek, dat vol staat met persoonlijke, bijbelse, herkenbare reflecties op tweeslagen die wezenlijk zijn voor de koers van de kerk vandaag.

Sake Stoppels, lector theologie Christelijke Hogeschool Ede:
Arjan heeft een uitdagend boek geschreven. Hij drijft ons niet naar het grijze midden, maar zoekt juist naar een diepere gulden middenweg. Elke gemeente kan er haar voordeel mee doen!

Boekpresentatie Tweecomponentenkerk

Seminar Opwekking 2020

ROYAL JONGBLOED

Geschreven door Arjan

Wil je wat van Arjan Zantingh lezen? Bekijk en bestel dan zijn boek:

Tweecomponentenkerk

Bouwen aan een kerk van en-en

Paperback | 9789033826955 | 2e druk | 176 pagina's | 15 mei 2020

Maak kennis met de Tweecomponentenkerk. Een kerk van én én. Een kerk die vol is van waarheid én vol van genade. Die vol is van woord �... Meer

 18,99 incl. btw

Leiderschapslessen uit de Bijbel

Van Abigaïl tot Petrus, van principes tot praktijk

Paperback | 9789033803987 | 1e druk | 216 pagina's | 20 november 2023

Kan de Bijbel dienen als een belangrijke en relevante bron voor leiderschap in onze huidige tijd? Arjan Zantingh besloot de Bijbel in te ... Meer

 19,99 incl. btw

Leiderschapslessen uit de Bijbel
Ebook

Van Abigaïl tot Petrus, van principes tot praktijk

E-book | 9789033803994 | 1e druk | 216 pagina's |

Kan de Bijbel dienen als een belangrijke en relevante bron voor leiderschap in onze huidige tijd? Arjan Zantingh besloot de Bijbel in te ... Meer

 11,99 incl. btw