Arjan van den Noort, Auteur

Waarom geeft God mij een burn-out?

Waarom geeft God mij een burn-out?

Wie kent dit soort vragen niet:

  • Waarom moet mij dit overkomen?
  • Waarom laat God dit toe?
  • Is dit het noodlot of zit hier leiding achter?

 Waarom?

Drieëntwintig jaar stond ik voor de klas. Ik hoorde zo ongeveer bij het meubilair van de school, zoals dat wel gezegd wordt. En dan ineens van de een op de andere dag kom je thuis te zitten. Tijdens een les werd het me te veel. Het lokaal draaide voor mijn ogen. Zelf zweefde ik ergens bij het plafond en beneden mij zag ik iemand lesgeven. Die iemand was … ikzelf.

Waarom moest mij dit overkomen? God waar bent U? Bent U er eigenlijk wel? Waarom is de hemel potdicht? De eerste tijd was niet gemakkelijk. Deze vragen kwamen steeds weer terug.

God geeft …

Mooi is dat. God geeft een burn-out. Had Hij dat niet anders kunnen doen? Ik heb de vraag aan God gesteld. Tijdens een van de vele wandelingen langs het water vroeg ik het: ‘God waar bent U? Laat me zien dat U er bent.’ Op dat moment voer er een schip langs. Ik keek naar de naam op de boeg: Emmanuel, ‘God  met ons’! ‘Waar bent U God?’ ‘Hier ben Ik. Ik ben bij je en ben altijd bij je geweest en zal ook altijd bij je blijven.’ Een andere keer gaf God als antwoord op mijn vragen een gezicht. Ik zag Jezus, geknield in de hof van Gethsemane. De druppels bloed dropen op de grond. Het was alsof Hij tegen mij zei: ‘Dit deed Ik voor jou.’

Daarom!

‘God, wat wilt U van Mij?’ Ik las het antwoord in 2 Korinthe 1: 3 en 4: ‘God troost ons in onze verdrukking, zodat wij hen kunnen troosten die in allerlei verdrukking zijn.’ Anderen troosten en bemoedigen, dat is de reden dat ik het boek Uitzicht geschreven heb. Het is een antwoord op Gods opdracht. Het ‘waarom’ werd een ‘daarom’. Het uit zicht zijn van God ging weer over in uitzicht op God. De quotes in dit 100-dagen-dagboek zijn bemoedigingen voor mij geweest toen ik het moeilijk had. Ik hoop jou te bemoedigen met deze zelfde bemoedigingen. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Dan gaat mijn dank allereerst uit naar God. Hem alle eer en dank voor dat wat Hij gaf en geeft.

Arjan van den Noort

Uitzicht

God zoeken in moeilijke tijden

Paperback | 9789088972645 | 1e druk | 208 pagina's | 02 november 2020

Moeilijke momenten, dalen in je geloofsleven, geloofsworstelingen, wie kent ze niet? In het leven van alledag kan het flink stormen. Een ... Meer

 17,50 incl. btw
Back to list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *