Boekennieuws, Corien Oranje

Boek van het jaar?

Een boek waarvan binnen vier maanden meer dan 12.500 exemplaren verkocht worden, dat maak je maar één keer in je leven mee. Het briljante ‘Oer’ zou zomaar het beste theologische boek van het jaar kunnen worden schreef Trouw. “Nog nooit is mij zo helder uitgelegd waarom God via Jezus zijn eigen schepping is binnengestapt.” Er waren een heleboel recensies, positief en negatief, en Oer kwam inderdaad op de shortlist terecht, en was een van de vijf kanshebbers op de titel ‘theologische boek van het jaar 2020′. Superleuk natuurlijk, en een enorme eer voor ons als schrijvers. Het feestje zou dit jaar online plaatsvinden, wat ik wel prima vond, want ik ben niet goed in feestjes, en bovendien is Hilversum vanuit Haren gezien ongeveer aan de andere kant van de wereld. De bekendmaking zou via de radio zijn, om 19.40. ‘Zorg dat je bereikbaar bent! Neem niet op als je gebeld wordt door familie of vrienden!’

Een goede waarschuwing, want mijn hele familie zat natuurlijk al dagen in spanning.

Om kwart over zes ’s avonds, tijdens de vegetarische tagliatelle met paddenstoelenroomsaus, keek ik even op mijn mobiel, want op welke zender was die uitzending ook al weer? Dat zou wel op de site Nachtvandetheologie staan, toch?
Ah! De uitslag was ook al bekend, een half uur voor de uitslag bekend zou worden gemaakt…

Theoloog Erik Borgman heeft het Beste Theologische Boek van het jaar 2019/2020 geschreven. Dat heeft de boekenjury van de Nacht van de Theologie bekendgemaakt.

Het was kwart over 6. Het programma was nog niet eens begonnen. Er viel een last van mijn schouders. Ik hoefde om 19.40 in elk geval niet in spanning te zitten, en mijn hele familie kon ook rustig ademhalen.
Later die avond las ik op Twitter dat Oer op nummer 3 stond. En dat betekent dat we toch maar mooi het erepodium gehaald hebben, Cees Dekker, Gijsbert van den Brink en ik!

Over Corien Oranje

Hoi! Ik ben Corien Oranje, en ik ben kinderboekenschrijver en tekstschrijver. Ik heb boeken geschreven zoals 'Love you, miss you', 'Kampioen' en 'Juf in de pan', en ik schrijf elke week een aflevering van 'Bianca's blog' voor Visie. Ik kom vaak op scholen om kinderen te vertellen over mijn boeken, en om ze te laten ervaren hoe cool het is om zelf verhalen te verzinnen, én hoe heerlijk het is om te lezen.

Back to list

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *