Boekennieuws

Uitgever werpt eerste exemplaar naar Nobelprijswinnaar

Bijna drie jaar geleden liep ik samen met Dick het Pieterpad. We waren halverwege in Gelderland, toen ik in mijn mobiel een mailtje ontdekte van wetenschapper Cees Dekker, met wie ik samen het geheime logboek van Topnerd Tycho had geschreven. Of ik nog een boek wilde schrijven, samen met hem en met theoloog Gijsbert van den Brink, maar dan voor volwassenen. Een hervertelling van het grote verhaal van onze wereld, op een manier die recht zou doen aan wetenschappelijke bevindingen én aan de Bijbel.
‘Klinkt heel leuk,’ zei ik, ‘maar ik denk dat je daar beter iemand anders voor zou kunnen vragen.’ ‘Nee, we denken dat jij dit kunt,’ zei Cees. ‘En trouwens, wij schrijven mee.’ ‘Oké dan,’ zei ik.
Daar heb ik af en toe wel spijt van gehad, want dit was het allerlastigste, allerbewerkelijkste boek waaraan ik ooit heb meegewerkt. Onze hoofdpersoon is een proton, dat in de eerste seconden na de oerknal ontstaat, dus ik moest me verdiepen in wat er allemaal gebeurde in die eerste tijdperken na de oerknal (spoiler alert: we hebben ontzettend veel geluk gehad), in molecuulvorming, in de werking van DNA, in het ontstaan van de aarde en het ontstaan van het leven, en in de Bijbel. Maar ik ben blij dat ik me erin heb vastgebeten, want het was fascinerende stof, en ik ben die stokoude protonen, neutronen en zelfs de elektronen toch meer gaan waarderen.

Het boek is af en ligt NU bij de drukker. De digitale presentatie is op 13 mei, 20.30 uur. Uitgever Pieter de Boer gaat het eerste exemplaar van het boek Oer dan met een hengel aanbieden aan Nobelprijswinnaar Ben Feringa, en we gaan zoomen met hoogleraar astrofysica Heino Falcke, presentator/theoloog Andries Knevel en een heleboel anderen, en er is ook ruimte voor vragen van journalisten en van jou. Meedoen? Leuk! Meld je aan via royaljb.com/oer

Vanaf 15 mei ligt ie in de winkels, maar je kunt hem al eerder bestellen. Hier bijvoorbeeld (en je kunt meteen een stukje lezen). Maar je kunt hem natuurlijk veel beter kopen via je lokale boekhandel.

Over Corien Oranje

Hoi! Ik ben Corien Oranje, en ik ben kinderboekenschrijver en tekstschrijver. Ik heb boeken geschreven zoals 'Love you, miss you', 'Kampioen' en 'Juf in de pan', en ik schrijf elke week een aflevering van 'Bianca's blog' voor Visie. Ik kom vaak op scholen om kinderen te vertellen over mijn boeken, en om ze te laten ervaren hoe cool het is om zelf verhalen te verzinnen, én hoe heerlijk het is om te lezen.

Back to list

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *