Corien in de klas, Kinderboekenweek

Escapespel!

Voorafgaand aan de Kinderboekenweek begon was ik een dagje in Hasselt te gast voor een geheim project. De bibliotheek was hermetisch afgesloten, er waren alleen een cameraman en een regisseur. En Romy en Joke van de bibliotheek natuurlijk. Zij hadden een bijzondere invulling voor de Kinderboekenweek bedacht: een escapespel, dat je met de klas kon spelen.
Daarvoor moesten de leerlingen natuurlijk wel goed samenwerken. In teams gingen ze aan de slag met het oplossen van raadsels, geheimschrift en andere opdrachten. En ze moesten snel zijn. Want de groep die de oplossing het snelst had gevonden, kreeg een prijs voor de klas. Wat een superleuk idee!

Aan de basis van dit spel stonden vijf boeken die ik 15 jaar geleden geschreven had: de Top Secret-serie met de prachtige omslagen van Roelof van der Schans.
Ik wist niet eens dat de boeken nog in de bibliotheek stonden, maar in Overijssel zijn ze er nog. Uitstekend beleid daar.
Voor het spel begon zouden de kinderen naar een interview met mij kijken, dus ik moest de boeken nog wel even doorlezen, wat nogal eng was, want boeken lezen die je hebt geschreven toen je net begon, dat is vragen om problemen. Ik probeerde mijn interne redacteur uit te zetten en sloeg me er doorheen. En toen ging ik naar de geheime bijeenkomst.

 

 

 

 

 

Inmiddels is de Kinderboekenweek voorbij. Het filmpje mocht online. Handig voor boekbesprekers.

https://jongbloedmedia.nl/1690

 

 

h

 

Over Corien Oranje

Hoi! Ik ben Corien Oranje, en ik ben kinderboekenschrijver en tekstschrijver. Ik heb boeken geschreven zoals 'Love you, miss you', 'Kampioen' en 'Juf in de pan', en ik schrijf elke week een aflevering van 'Bianca's blog' voor Visie. Ik kom vaak op scholen om kinderen te vertellen over mijn boeken, en om ze te laten ervaren hoe cool het is om zelf verhalen te verzinnen, én hoe heerlijk het is om te lezen.

Back to list

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *