Corien in de klas, Topnerd Tycho

Première

Ik kreeg een mailtje van groep 8 van EBS De Fontein in Hoogeveen.
Wij (groep acht van EBS De Fontein) gaan de musical Het Kanjer College die door jou geschreven is opvoeren. Op dinsdagavond voeren we hem op tijdens de afscheidsavond . We zouden het leuk vinden als je hier bij zou kunnen zijn. 

 

juni 2015 139Een jaar geleden rond deze tijd was ik nog hard aan het schrijven aan mijn musical. Ik was vrij wanhopig en ik wist zeker dat het niet zou lukken. Gek dat je dat een jaar later helemaal vergeten bent, en gewoon bezig bent met iets anders waarvan je zeker weet dat het nooit gaat lukken – een boek over Topnerd Tycho, in dit geval.
Ja! Ja natuurlijk wou ik graag komen! Zo’n musical* schrijf je achter je bureau, je ziet dingen voor je, je schrijft liedjes, je bedenkt dialogen en schrijft aanwijzingen voor op het toneel, maar het blijft droogzwemmen. En dan gaat alles naar de uitgeverij en naar de muziekproductie, en je laat het los en het is voorbij.
Dus ik ben gisteravond in de auto gesprongen en naar Hoogeveen gereden voor de première van het Kanjer College. ‘Bent u Corien Oranje?’ vroeg een prachtig opgemaakt meisje. ‘Ik ben Lynn!’ Lynn? Lynn die ik bedacht had? Ja, daar was ze! En daar was mevrouw Zuur, de conciërge, en Adalberta, het meisje dat de eerste 100 cijfers van pi uit haar hoofd wist en dat altijd met een microscoop rondliep, en kijk, daar waren Joyce, de winnares van The Choice of Holland, en meneer Alfons, de directeur van de school. Ik had ze bedacht, en hier waren ze in levende lijve. ‘Mag ik een selfie met u maken?’ ‘Mag ik uw handtekening?’
juni 2015 137Er was taart en thee en koffie, er waren allemaal ouders en leerkrachten, en toen begon het, en het was geweldig. Ik heb met open mond zitten kijken. De Fontein is een nieuwe school, en dit was de eerste keer dat ze een musical opvoerden. Dat was bepaald niet te zien. Een prachtig decor, zelfverzekerde acteurs die uitstekend op elkaar waren ingespeeld, die zongen, rapten en dansten, en die grapjes maakten die ze er zelf aan hadden toegevoegd. En een enthousiaste meester die ook meespeelde. Wat een bijzondere avond.

Twee kleine fragmenten…

* Het Kanjer College doet mee aan de competitie ‘Beste Brugklas van Nederland’. Vorig jaar heeft het Loser Lyceum op oneerlijke wijze gewonnen, dus de druk is groot. Maar de komst van een nieuwe leerling, de winnares van The Choice, en haar cameraploeg, zet de boel behoorlijk op z’n kop. En als alle leraren ziek worden is de chaos compleet. Het Kanjer College dreigt gediskwalificeerd te worden. In een wervelende show laten ze de jury zien wat ze kunnen. Komt alles goed, of gaat het Loser Lyceum er ook dit jaar met de winst vandoor?

Over Corien Oranje

Hoi! Ik ben Corien Oranje, en ik ben kinderboekenschrijver en tekstschrijver. Ik heb boeken geschreven zoals 'Love you, miss you', 'Kampioen' en 'Juf in de pan', en ik schrijf elke week een aflevering van 'Bianca's blog' voor Visie. Ik kom vaak op scholen om kinderen te vertellen over mijn boeken, en om ze te laten ervaren hoe cool het is om zelf verhalen te verzinnen, én hoe heerlijk het is om te lezen.

Back to list

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *