Corien Oranje

de dag van de waarheid

Het is de dag van de waarheid. Of nee, het zijn eigenlijk de twee minuten van de waarheid. Vandaag zwemt Olivier van de Voort op de IPC World Championships de 100 meter rugslag. Hij heeft jaren naar dit moment toegewerkt. Iedere dag om half vijf op. Iedere ochtend van half zes tot half acht trainen. Drie keer in de week krachttraining. Buitenlandse trainingskampen. Wedstrijden. Zijn hele zomervakantie is opgegaan aan trainen. Samen met het Paralympisch Team is hij in Montreal, en hij heeft drie prachtige wedstrijden gezwommen, en twee finales. Hij hoort tot de absolute wereldtop. Maar kan hij Justin Zook en Benoit Huot verslaan? Mannen die jaren ouder zijn dan hij, volwassen atleten, die al jarenlang meedraaien in de top?

In april dit jaar deed hij het. Hij zwom een wereldrecord op de 200 meter rugslag. Dit is de 100 meter, en zijn kwalificatietijd is bijna 2 seconden langzamer dan die van Huot en Zook. Maar hij heeft getraind en getraind op dit onderdeel. Hij verdient het om te winnen. En als het vandaag niet is, dan is het op de Olympische Spelen van 2016. En van 2020. En van 2024. Houd hem in de gaten.

Hier kun je hem live volgen, om 15.48. Hij zwemt in de baan naast Zook.ipc olivier van de voort En vannacht om 9 voor half 2 zie je hem ongetwijfeld in de finale, die uitgezonden wordt op via Youtube. Die jongen in de oranje zwembroek, die sneller zwemt dan het licht. Die is het.

Over Corien Oranje

Hoi! Ik ben Corien Oranje, en ik ben kinderboekenschrijver en tekstschrijver. Ik heb boeken geschreven zoals 'Love you, miss you', 'Kampioen' en 'Juf in de pan', en ik schrijf elke week een aflevering van 'Bianca's blog' voor Visie. Ik kom vaak op scholen om kinderen te vertellen over mijn boeken, en om ze te laten ervaren hoe cool het is om zelf verhalen te verzinnen, én hoe heerlijk het is om te lezen.

Back to list

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *