Kinderboekenweek, Topnerd Tycho

Feestje!

Jullie gaan natuurlijk allemaal naar de Nacht van de theologie, toch, jongens?? Zaterdag 25 juni in Hilversum. Een van de kortste nachten van het jaar, maar dat geeft niet, we gaan gewoon helemaal los!! Het wordt supertof amusement, met als hoogtepunt verkiezing van het theologische boek van het jaar!!

Maar stel nou dat je niet gaat he. En je denkt wel: ach, had ik maar wat leuke, actuele theologische werkjes om  mee te nemen op vakantie. Of: had ik maar een nieuw spannend kinderboek! Of: kon ik maar een leuk cadeautje bedenken voor mijn nerdy kids!  In dat geval heb ik uitstekend nieuws.

Want naast alle supertoptheologische meesterwerken (die van Stefan Paas is echt een aanrader bijvoorbeeld!) is ook het geheime logboek van topnerd Tycho genomineerd. ‘Een fris kinderboek over een stel kinderen dat – nadat er een meteoriet op de school valt – op zoek gaat naar de geschiedenis van de aarde, en daarbij ontdekt dat geloven in God en in de evolutietheorie samen kunnen gaan.’ 

In de recensie van Visie staat ook nog voor wie dit boek geschikt is: ‘Voor kinderen (en ouders) die bezig zijn met de balans tussen geloof en wetenschap.’ 

Het leukst van de recensie vind ik dat de redacteur een mooiste zin heeft uitgekozen. Er valt natuurlijk over te twisten wat de mooiste zin van een boek is. Dus ik ga hem niet citeren. Maar je kunt er natuurlijk op klikken.

IMG_9302 IMG_9304

 

 

Over Corien Oranje

Hoi! Ik ben Corien Oranje, en ik ben kinderboekenschrijver en tekstschrijver. Ik heb boeken geschreven zoals 'Love you, miss you', 'Kampioen' en 'Juf in de pan', en ik schrijf elke week een aflevering van 'Bianca's blog' voor Visie. Ik kom vaak op scholen om kinderen te vertellen over mijn boeken, en om ze te laten ervaren hoe cool het is om zelf verhalen te verzinnen, én hoe heerlijk het is om te lezen.

Back to list

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *