Boekennieuws, Juf fiep, Kinderboekenweek

Kijk toch uit, juf!

Zeven jaar geleden kwam het allereerste boek over juf Fiep uit: juf in de pan. Ik had geen idee dat het een serie zou worden, maar illustrator Marja Meijer en ik merkten het al snel: juf Fiep had meer boeken nodig. Ze raakte keer op keer in de problemen. Bij een speurtocht door het bos werd ze door een reus gevangen en in een pan gestopt, toen ze voor het altaar stond om te gaan trouwen met Kees, de liefde van haar leven, werd ze ontvoerd door een gemene graaf, tijdens het schaatsen zakte ze door het ijs bij een poging om een vos te bevrijden, en bij het schoolreisje ging er iets helemaal mis met het reuzenrad.

Kinderen in groep 3 worden vaak veel te laag ingeschat. Alsof ze nog heel veel moeten leren. Dat is de vraag. Juf Fiep zou al vele malen gesneefd zijn als haar heldhaftige en vindingrijke groep 3 haar niet keer op keer was komen redden.

Dit keer, vlak voor de Kinderboekenweek, geen boek op avi M3-niveau, maar een dik, full colour geïllustreerd boek met vier avonturen in opklimmend avi-niveau, M4-E4.
Juf Fiep die tijdens een dagje wintersport per ongeluk op de skischans terechtkomt en wegvliegt, hoog boven de hoofden van de kinderen uit, het berenbos in.
De ontvoering van Eef door de gemene en domme oom van juf Fiep. Hij wil meedoen aan ‘de slimste mens’, maar hij is niet zo slim, daarom ontvoert hij gewoon een slim kind.
Een pasgeboren geitje dat gestolen wordt door een gemene stroper, juf Fiep die bij het fierljeppen in de sloot terechtkomt.
Een ontmoeting met een gorilla, hoog in de bomen.

Het is weer verschrikkelijk wat ze allemaal moet doorstaan. Maar door Marja’s vrolijke tekeningen is het allemaal toch wat minder erg.

 

Toen ik gisteren mijn site aan het bijwerken was (oooo, hij ziet er weer zo mooi uit! Klik op ‘boeken‘!) ontdekte ik dat het deel ‘hier met dat geld‘ te krijgen is als e-book met geluid en animaties. Je kunt het verhaal beluisteren door op de luidspreker te klikken. Alleen de AVI-tekst wordt voorgelezen, en de voorgelezen tekst licht rood op, zodat je het verhaal mee kunt lezen. Als je`handmatig de bladzijden omslaan’ selecteert, komt na elk hoofdstuk een animatie tevoorschijn. Leuk voor kinderen die net leren lezen! Klik hier.

 

Over Corien Oranje

Hoi! Ik ben Corien Oranje, en ik ben kinderboekenschrijver en tekstschrijver. Ik heb boeken geschreven zoals 'Love you, miss you', 'Kampioen' en 'Juf in de pan', en ik schrijf elke week een aflevering van 'Bianca's blog' voor Visie. Ik kom vaak op scholen om kinderen te vertellen over mijn boeken, en om ze te laten ervaren hoe cool het is om zelf verhalen te verzinnen, én hoe heerlijk het is om te lezen.

Back to list

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *