Juf fiep, Kinderboekenweek

Ren juf, ren!

Ik denk niet dat je in Amsterdam veilig door de stad kunt fietsen met een enorme slagroomtaart, een fopneus met snor en bril, een gouden beker en twee flessen spuitslagroom in je fietstas. Maar in Groningen kan dat gewoon, en daarom vond zeg maar gerust de wereldpremiere van Ren juf ren! plaats bij boekhandel Riemer. Er waren grote groepen kinderen van de Rank en van de Calvijnschool die rondrenden en hard lachten om vieze woorden en die heel veel zin hadden in slagroom, dus dat kwam allemaal goed uit.

riemer 8

 

 

 

 

 

 

Marja tekende, terwijl ik voorlas, en daarna stuurden we alle juffen en meesters en vaders en moeders geheel belangeloos de winkel in (‘wij moeten even wat doen. Kijkt u gerust even rond bij de kinderboeken’), terwijl wij met de kinderen een toneelstuk instudeerden.

riemer 4

 

 

 

 

 

 

Er was een echte juf Fiep, die rondrende op mijn veel te grote laarsjes met hakken, een bakker Bert met koksmuts en prachtige slagroomtaart, en een gemene meester Moddergat met fopneus en snor die vanachter een boom naar de taart stond te loeren. En er waren meesters en juffen die meededen aan de race, en kinderen met spandoeken die scandeerden ‘AART AART, WIN DIE TAART!’ en ‘HUP JUF JET, REN ALS EEN RAKET!’

riemer 10

riemer 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na afloop spoten we slagroom in alle monden, en daarna signeerden we tientallen boeken, en Marja tekende in elk boek een echte juf Fiep.

riemer 1

Over Corien Oranje

Hoi! Ik ben Corien Oranje, en ik ben kinderboekenschrijver en tekstschrijver. Ik heb boeken geschreven zoals 'Love you, miss you', 'Kampioen' en 'Juf in de pan', en ik schrijf elke week een aflevering van 'Bianca's blog' voor Visie. Ik kom vaak op scholen om kinderen te vertellen over mijn boeken, en om ze te laten ervaren hoe cool het is om zelf verhalen te verzinnen, én hoe heerlijk het is om te lezen.

Back to list

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *