Auteur, Geloof, Gezin, Hanna Holwerda

Bizarre sommen en moeilijke gesprekken

Alles in één
Een groot deel van mijn werk bestaat uit leuke opdrachten verzinnen voor kinderen. Nu we allemaal noodgedwongen thuis zitten, wil ik ouders en kinderen graag inspireren. Ook ik zit met mijn kinderen thuis en weet hoe lastig het kan zijn…
Opeens ben ik ouder, schrijver, zzp-er en leerkracht in een. Ik probeer zelfs gymles te geven. Iets waar ik blijkbaar niet zo veel talent voor heb.
Werk en privé lopen in elkaar over.

Zegeningen
In deze gekke situatie tel ik mijn zegeningen. We zijn afgelopen zomer verhuist naar een ruim huis met een grote tuin. Wat een zegen!
Overal ontdek ik tekenen van nieuw leven: knoppen in de bomen, vogels die nestjes bouwen, een hommel die voorbij vliegt. Dit geeft mij hoop.
Tegelijk realiseer ik mij dat zo velen het veel moeilijker hebben.

Voor als je niet naar buiten kunt 

Met het hele gezin thuis… Dat kan een hele opgave zijn. Zeker als je niet groot woont en geen ruime tuin hebt. Speciaal voor deze gezinnen stellen we gratis twee hoofdstukken uit ‘Struinen door de schepping’ ter beschikking. Deze staan vol met opdrachten om binnen of op je balkon met natuur bezig te zijn. Want de natuur is dichterbij dan je denkt.
Klik hier en download het bestand ‘Struinen door de schepping’.

 

Bizarre sommen 

Ook plaatsen we elke maandag en woensdag op social media bizarre rekensommen en wiskundige opdrachten, om het rekenen thuis leuker te maken.
Klik hier voor de opdrachten en download de bestanden ‘Rekenen met de bijbel’en ‘Rekensommen in de schepping’.

Moeilijke gesprekken

Deze periode van thuisblijven terwijl een ziekte om zich heen grijpt kan voor kinderen beangstigend zijn. In de Bijbel staan mooie woorden die ons en onze kinderen kunnen geruststellen en troosten. Bijbelverhalen kunnen handvatten geven om met je gevoelens om te gaan in deze bizarre tijd.
Daarom plaatsen we elke zaterdag social media een hoofdstuk uit Knetteren en Knallen om met kinderen in gesprek te gaan, om Gods troostende woorden te ontdekken. Dit alles tijdens het doen van illustrerende proefjes.
Klik hier en download de bestanden ‘Proefjes bij een bijbelverhaal die knetteren en knallen’.

Elke keer als er nieuw materiaal op staat, laten we het weten via:
https://www.instagram.com/hannaholwerda/

En via:
https://www.facebook.com/uitgeverijarkmedia/

Op deze manier hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen om ouders en kinderen te helpen en te bemoedigen.
Ik wens jullie allemaal veel gezondheid en zegen! En ik hoop dat jullie kunnen genieten van de mooie momenten samen met je kinderen.

Over Hanna Holwerda

Auteursfoto-hanna-holwerda
Een bureau vol bijbelvertalingen, stapels wetenschapsboeken, reageerbuisjes en flesjes met gekke vloeistoffen. En een laptop met minimaal 10 bestanden die open staan. Zo ziet mijn werkomgeving er meestal uit. Ik ben schrijver van kinderboeken op het snijvlak van kinderen, geloven, natuur en science. Het is mijn kracht om ingewikkelde onderwerpen voor kinderen te vertalen en prikkelende opdrachten bij te bedenken. Zo ben ik in de biologie gedoken voor het boek Struinen door de Schepping. Heb ik allerlei proefjes bij Bijbelverhalen bedacht en natuur- en scheikundig uitgelegd in het boek Knetteren en Knallen. Ben ik met de Bijbel in de hand de wiskunde in gedoken en laat ik in het boek Tellen tot je tolt kinderen ontdekken hoeveel wiskunde er in de Bijbel verstopt zit....Meer

Back to list

Related Posts