Auteur, Hanna Holwerda

Drie vragen aan de schrijver van ‘Ontdek het oneindige heelal’

Vers van de pers: Ontdek het oneindige heelal – Een bijbels ruimteboek. Dit boek vol informatie, proefjes en allerlei opdrachten laat kinderen ontdekken dat de ruimte met alle planeten, sterren en sterrenstelsels vertelt over wie God is, was en wie hij voor hen wil zijn.
Over dit boek willen we meer weten. Daarom stellen we drie vragen aan de schrijver Hanna Holwerda.

VRAAG 1:
Hoe ben je op het idee gekomen voor dit boek?
Het heelal, dat klinkt enorm en ver weg. En dat klopt, wetenschappers hebben het einde van het heelal nog niet ontdekt. Maar het heelal is ook dichtbij. Het is overal om ons heen. Alles wat we kennen, ontdekt hebben en nog zullen ontdekken. Van de grond onder onze voeten tot een ster 800 lichtjaren bij ons vandaan en nog veel verder. Het heelal is oneindig en alles omvattend en dat fascineert me.

VRAAG 2:
Waar kun jij je het meest over verwonderen als je naar het heelal kijkt?
Als ik kijk naar de sterrenhemel kijk, verbaas ik mij over hoe groot het is en hoe ingewikkeld het in elkaar zit. Het laat iets zien van Gods grootheid. Hij heeft het allemaal bedacht en gemaakt. Hij is nóg groter dan het niet te meten heelal. Ik verwonder me over zijn creativiteit en liefde voor de schepping.
Maar wat me nog het meest verwonderd: De God die het immense heelal heeft geschapen, wil er voor mij zijn.
Met het boek wil ik kinderen dit graag laten ontdekken en ervaren.

VRAAG 3:
Heb je nog iets bijzonders ontdekt?
Al toen ik een kind was zocht ik het sterrenbeeld Orion aan de hemel. Tijdens het schrijven van dit boek heb ik zoveel meer ontdekt over de sterren in dit sterrenbeeld. Je kunt er de levensloop van een ster mee vertellen én zien! De ster linksboven in de Orion heet Betelgeuze. Hij schijnt oranjerood en wordt steeds minder fel. Ik heb het verschil met het blote oog kunnen zien. En dan te bedenken dat de ster 500 tot 800 lichtjaar van de aarde staat. We zien dus het licht van 500 a 800 jaar geleden.

Sterrenbeeld Orion

Over Hanna Holwerda

Auteursfoto-hanna-holwerda
Een bureau vol bijbelvertalingen, stapels wetenschapsboeken, reageerbuisjes en flesjes met gekke vloeistoffen. En een laptop met minimaal 10 bestanden die open staan. Zo ziet mijn werkomgeving er meestal uit. Ik ben schrijver van kinderboeken op het snijvlak van kinderen, geloven, natuur en science. Het is mijn kracht om ingewikkelde onderwerpen voor kinderen te vertalen en prikkelende opdrachten bij te bedenken. Zo ben ik in de biologie gedoken voor het boek Struinen door de Schepping. Heb ik allerlei proefjes bij Bijbelverhalen bedacht en natuur- en scheikundig uitgelegd in het boek Knetteren en Knallen. Ben ik met de Bijbel in de hand de wiskunde in gedoken en laat ik in het boek Tellen tot je tolt kinderen ontdekken hoeveel wiskunde er in de Bijbel verstopt zit....Meer

Back to list

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *