Auteur, Hanna Holwerda

Mijn doorsnee werkdag

Een bureau vol Bijbelvertalingen, een stapel wetenschapsboeken, reageerbuisjes, flesjes met gekke vloeistoffen en een laptop.
Vaak vragen mensen er naar en ik geef toe, soms ziet mijn werkdag er alles behalve doorsnee uit.
Daarom neem ik jullie mee op mijn werkdag in vijf foto’s.

Foto 1: Elke ochtend begin ik met een kop koffie en het maken van een To-do-lijstje. Ik begin met een opgeruimd bureau… maar dat blijft niet lang zo.

 

Foto 2: Algauw kom ik in een flow. Mijn werk is afwisselend. Voor de boeken die ik schrijf duik ik in de meest uiteenlopende onderwerpen. Welke dat vandaag waren? Speur maar even op de foto. Ik hou ervan om me in een ingewikkeld onderwerp vast te bijten en deze te ‘vertalen’ voor kinderen. Dit koppel ik vervolgens aan een Bijbelverhaal of bijbels thema. Hoe kan ik dit toegankelijk en aansprekend maken voor kinderen? Hoe kan ik de kinderen en hun ouders iets laten ontdekken? Met een aantal kopjes koffie en een doses inspiratie verzin ik allerlei werkvormen, creatieve opdrachten en proefjes.

Foto 3: Na een paar uur lopen mijn hersenen over. Tijd om de benen te strekken. Het liefst ga ik even naar buiten, de tuin in. Ook als het regent. Frisse lucht en bewegen helpen me altijd. Daarna kan ik weer in mijn materie duiken.

Foto 4: Soms ben mijn ik inspiratie kwijt of mijn laptop zat. Wat helpt is proefjes bedenken en testen, ik heb altijd wel een lijstje liggen. Alle proefjes die ik doe fotografeer of film ik.

Foto 5: Aan het einde van de werkdag, met een laatste kopje koffie of thee, ga ik er lekker bij zitten. Behalve een lijstje met proefjes heb ik ook altijd een lijstje met onderwerpen liggen. Lezen, aantekeningen maken en geeltjes plakken, zodat ik het een en ander ook terug kan vinden.

Foto 6: Aan het einde van de dag, is het opruimen geblazen, zodat ik de volgende dag weer aan een leeg bureau kan beginnen.

 

Over Hanna Holwerda

Auteursfoto-hanna-holwerda
Een bureau vol bijbelvertalingen, stapels wetenschapsboeken, reageerbuisjes en flesjes met gekke vloeistoffen. En een laptop met minimaal 10 bestanden die open staan. Zo ziet mijn werkomgeving er meestal uit. Ik ben schrijver van kinderboeken op het snijvlak van kinderen, geloven, natuur en science. Het is mijn kracht om ingewikkelde onderwerpen voor kinderen te vertalen en prikkelende opdrachten bij te bedenken. Zo ben ik in de biologie gedoken voor het boek Struinen door de Schepping. Heb ik allerlei proefjes bij Bijbelverhalen bedacht en natuur- en scheikundig uitgelegd in het boek Knetteren en Knallen. Ben ik met de Bijbel in de hand de wiskunde in gedoken en laat ik in het boek Tellen tot je tolt kinderen ontdekken hoeveel wiskunde er in de Bijbel verstopt zit....Meer

Back to list