Schrijver op school, Willemijn de Weerd

Programma razzia putten 75 jaar vrijheid papa waar blijf je

BESCHRIJVING

Al zes jaar bundelen violiste Marieke Booy en kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd hun krachten door educatieve programma’s aan te bieden rondom kinderboeken. Dit jaar bieden ze een project aan rondom 75 jaar vrijheid. Deze is geschikt voor de bovenbouw van het primair onderwijs.

Muziek-verteltheater voor groep 6-8:
In een muziek-verteltheater genaamd: ‘Papa waar blijf je?’ vertellen ze de kinderen wat er in oktober 1944 in hun eigen dorp Putten gebeurde. Het boek ‘Papa, waar blijf je?’ (geschreven door Willemijn de Weerd) zal de rode draad zijn door deze voorstelling. Ook zal er door middel van projectie beeldmateriaal worden getoond, omlijst door live muziek.

Workshop voor groep 6-8:
Daarnaast wil kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd, kinderen uitdagen om op zoek te gaan naar verhalen over de tweede wereldoorlog uit hun eigen omgeving. Dit doet ze door middel van een ‘workshop schrijven over de oorlog’, waarin ze kinderen helpt om zelf een verhaal te schrijven over de historische gebeurtenissen in hun dorp/stad tijdens de oorlog.

Kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd heeft al meer dan dertig titels op haar naam staan. September 2019 verschijnt van haar hand een historisch jeugdboek over de Puttense razzia getiteld: ’Papa, waar blijf je?’.
Violiste Marieke is geboren en getogen in Putten. Als violiste werkte ze mee aan het programma van Jules Schelvis, genaamd: ‘Er reed een trein naar Sobibor’ en diverse andere projecten rondom herdenkingen.

INFORMATIE

GESCHIKT VOOR:
scholen, bibliotheken, boekhandels

GROEPSGROOTTE:
in overleg

LEEFTIJD:
9-12 jaar

DUUR VOORSTELLING:
ongeveer 45 min

DUUR WORKSHOP:
ongeveer 60 min

AANTAL SPELERS:
Voorstelling 2
Workshop 1

PRIJS:
op aanvraag

BESCHIKBAARHEID:
beschikbaar

CONTACT:
[email protected]

Over Willemijn de Weerd

Kinderboekenauteur Willemijn de Weerd is geboren op 12 januari 1978. Ze woont samen met haar gezin op de Veluwe. Ze is gelukkig getrouwd met Wilfred de Weerd. Moeder van vier dochters: Lize, Vera, Anne en Ella. Willemijn de Weerd is vijftien jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs als groepsleerkracht. Ze schreef verschillende boeken. Ook heeft ze een aantal KinderBijbels vertaald. Haar allereerste boek is Boaz is bruin. Op de PABO kreeg ze een opdracht om een prentenboek te maken.....Meer

Back to list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *