Uitgeverij Columbus

Muziek-vertelvoorstelling

Muziek-vertelvoorstelling Papa, waar blijf je?

25 september 2019, Oude Kerk Putten

Op 25 september presenteren Willemijn de Weerd en Marieke Booy hun nieuwe muziek-vertelvoorstelling. De voorstelling is gemaakt bij het nieuwste boek van Willemijn de Weerd, Papa, waar blijf je?, dat verschijnt in het kader van de 75-jarige herdenking van de Razzia in Putten. Iedereen is hierbij van harte welkom. Toegang gratis. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

Op 1 oktober 1944 vindt in Putten een razzia plaats naar aanleiding van een mislukte verzetsaanslag. Meer dan 600 mannen worden afgevoerd naar kamp Amersfoort. Later komen de mannen in verschillende concentratiekampen in Duitsland terecht. Velen keerden niet terug. De Stichting Oktober 44 uit Putten besteedt jaarlijks aandacht aan deze gebeurtenis. Willemijn de Weerd schreef er een boek bij, waarin ook de vader van Anna, de hoofdpersoon, wordt weggevoerd. Na de bevrijding wacht Anna in spanning af. Zal haar vader weer thuiskomen?

Muziekvoorstelling Papa, waar blijf je?

Samen met Stichting Oktober 44 geven Willemijn en Marieke een muziekvoorstelling rondom het boek Papa, waar blijf je? Op de avond van 25 september vertellen zij door middel van verhalen, beeldmateriaal en muziek over deze indrukwekkende gebeurtenis. Er zullen nummers worden gespeeld als Schindlers list, Chiquilin de Bachin.

Willemijn de Weerd woont in Putten. Maar liefst twee keer won ze de prijs Het Hoogste Woord. Willemijn geeft regelmatig workshops en voorstellingen.

Papa, waar blijf je? | Willemijn de Weerd | gebonden, 96 blz. | ISBN 9789085434320 | € 11,90 | Columbus, 2019 | 8-12 jaar
Back to list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *