Geen categorie

Kinderboekenweek 2022 Gi-ga-groen

Kinderboekenweek 2022

Kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd ontwikkelt ieder jaar een educatief programma voor de Kinderboekenweek.

Programma groep 1-4

Met accordeon en boeken reist Willemijn in deze periode het land door om muziek-vertelvoorstellingen te geven. Zo leert ze groep 1-4 een lied aan over een schaap die van gi-ga groen houdt. Maar dit schaap heeft ook een probleem. Hij heeft nog steeds een nummer en wil graag een naam van de herder. Zal hij die ooit krijgen? Een interactieve voorstelling vol met muziek en verhalen rondom het boek ‘Schaap 507’ waar Willemijn de auteur van is .

Programma groep 5-8

In de groepen 5-8 staat Willemijn stil bij de andere kant van de natuur. In 1953 werd Nederland getroffen door een vreselijke watersnoodramp. Willemijn ging in gesprek met mensen die dit als kind meemaakten en schreef over hen het boek ‘Alleen maar zee’. Tijdens het auteursbezoek laat ze verhalen die verteld werden dichtbij komen. Willemijn laat een boek achter op school want de ervaring leert dat zelfs kinderen die niet van lezen houden na dit bezoek het boek willen lezen.

Workshop schrijven over gi-ga-groen. Groep 3-8

Voor kinderen die graag zelf willen leren schrijven, geeft Willemijn een workshop schrijven. Ze leert stapsgewijs hoe schrijven in zijn werk gaat. Na haar bezoek mogen de kinderen het geleerde in praktijk brengen door zelf te gaan schrijven rond het thema ‘gi-ga-groen’. De school kan zelf bepalen hoe uitgebreid dit gebeurt. Degene die Willemijns schrijftips het beste heeft verwerkt in zijn of haar verhaal wint ‘de gouden pen’.

Voor meer informatie en/of boekingen: 06-13731521 of [email protected]

Back to list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *