Geloof, Uitgeverij Groen

Gods stem verstaan: hoe doe je dat?

Hoe kun je de Heilige Geest verstaan

Door zijn werk in de pinksterkerk van Chili kwam dr. Gerrit Vreugdenhil in aanraking met het werk van de Heilige Geest op een manier die hij niet kende vanuit de kerk waar hij opgroeide. Het was de start van een persoonlijk ontdekkingstocht waarvan hij verhaalt in het boek In het spoor van de Geest. Annemarie Biljard (Groot Nieuws Radio) praat met hem over het werk van de Geest, hoe we ons daar meer voor open kunnen stellen, de gaven van de Geest komen voorbij en ook horen we hoe we Gods stem kunnen verstaan.

Wie of wat is de Heilige Geest?

“Veel mensen vandaag vinden de Heilige Geest vaag en minder concreet. God, dat is de Schepper; Jezus is de Zoon; maar wie is de Geest dan eigenlijk?” Vertelt hij op Groot Nieuws Radio. Het heeft hem wel geholpen om daarover na te denken: “De Geest is een persoon, die spreekt. Dat heb ik van huis uit niet meegekregen. Ik moest naar Zuid-Amerika om daar meer over te leren.”

De stem van de Heilige Geest

“Verlangen en verlegenheid typeren die periode in Chili. Ik bezocht kerken en ontmoette mensen die dromen en visioenen zagen. Het ging om bijzondere tekenen van de Heilige Geest. Maar mijn leven begon pas echt te veranderen toen twee Chileense collega’s me vroegen of er wel eens voor me was gebeden met handoplegging. Dat was in Nederland niet eerder gebeurd. Zij hebben toen samen voor me gebeden en gevraagd om de leiding van Gods geest. Dat was mooi, maar ik voelde verder helemaal niets. Het bijzondere was, dat ik die nacht wakker werd van de warmte. Ik viel weer in slaap en toen gebeurde het nog eens… toen ben ik naar de huiskamer gegaan. Daar heb ik een ontmoeting gehad met de Heere God gehad die me diep geraakt heeft. Dat was echt een heilig moment. Ik heb Gods stem gehoord. Dat was de vrucht van het gebed voor mij. Alleen: de stem die ik die nacht hoorde, die herkende ik. Die had ik al eens eerder gehoord in de vorm van bepaalde gedachten die bij je bovenkomen, maar die niet van jezelf zijn maar van de Heere God. Dat is dus de stem van de Heilige Geest. Die spréékt tot je. Ik had een verlangen om die stem beter te kunnen verstaan.”

Luister het gesprek terug:

Of bestel In het spoor van de Geest:

Back to list

Related Posts

1 thoughts on “Gods stem verstaan: hoe doe je dat?

  1. Marga schreef:

    Fantastisch om te beluisteren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *