Geloof, Nieuws Jongbloed Media, Uitgeverij Groen

Hoe kijk je met een frisse blik naar het kerstverhaal?

Hoe kijk je met een frisse blik naar kerst

In deze aflevering van Samen toeleven naar kerst spreekt uitgever Eline van Vreeswijk taalkundige Annemarie van Eijsden-Walop over haar manier van bijbelstudie. Hoe kun je, zelfs als je een bijbeltekst voor de honderdste keer leest, toch weer iets nieuws ontdekken? Hoe kijk je met een frisse blik naar het kerstverhaal?

Annemarie van Eijsden-Walop is auteur van adventsdagboek God met ons en redacteur bij uitgeverij Groen. Ze is bovendien taalkundige, wat een bijzondere invloed op haar manier van bijbelstudie heeft: “Mijn insteek bij bijbelstudies is ook taalkundig. Ik denk na over vragen als: welke woorden staan er? Wat betekent het? Geeft het een nieuw inzicht? De Bijbel is een literair product. Het is geïnspireerd door de Geest. Daarmee is ieder woord bewust gebruikt en dus belangrijk. Je kunt de Bijbel op dezelfde manier lezen als bij een literatuurstudie van een gedicht of roman. Welke verbanden zijn er, welke woorden worden er gebruikt? Ik lees daarbij ook in verschillende bijbelvertalingen, dan vallen je dingen op. Jen Wilkin beschrijft in het boek Thuis in het Woord deze methode van bijbelstudie. Zo doe ik het sinds ik dat boek heb gelezen. Dat was de inspiratiebron.”

Bekijk het gesprek:

Beluister de podcast

Luister naar de eerste aflevering van Samen toeleven naar kerst via Spotify, Apple iTunes of anchor.fm:

Leef je met ons mee naar kerst?

Je ontvangt dan tijdens de adventsperiode wekelijks de podcast, een bijpassen overdenking én een lied of gedicht. Schrijf je in.

Of bestel God met ons:

Thuis in het Woord

 17,99 incl. btw
Back to list

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *