Geloof, Nieuws Royal Jongbloed, Uitgeverij Groen

Hoe kijk je met een frisse blik naar het kerstverhaal?

Hoe kijk je met een frisse blik naar kerst

In deze aflevering van Samen toeleven naar kerst spreekt uitgever Eline van Vreeswijk taalkundige Annemarie van Eijsden-Walop over haar manier van bijbelstudie. Hoe kun je, zelfs als je een bijbeltekst voor de honderdste keer leest, toch weer iets nieuws ontdekken? Hoe kijk je met een frisse blik naar het kerstverhaal?

Annemarie van Eijsden-Walop is auteur van adventsdagboek God met ons en redacteur bij uitgeverij Groen. Ze is bovendien taalkundige, wat een bijzondere invloed op haar manier van bijbelstudie heeft: “Mijn insteek bij bijbelstudies is ook taalkundig. Ik denk na over vragen als: welke woorden staan er? Wat betekent het? Geeft het een nieuw inzicht? De Bijbel is een literair product. Het is geïnspireerd door de Geest. Daarmee is ieder woord bewust gebruikt en dus belangrijk. Je kunt de Bijbel op dezelfde manier lezen als bij een literatuurstudie van een gedicht of roman. Welke verbanden zijn er, welke woorden worden er gebruikt? Ik lees daarbij ook in verschillende bijbelvertalingen, dan vallen je dingen op. Jen Wilkin beschrijft in het boek Thuis in het Woord deze methode van bijbelstudie. Zo doe ik het sinds ik dat boek heb gelezen. Dat was de inspiratiebron.”

Bekijk het gesprek:

Beluister de podcast

Luister naar de eerste aflevering van Samen toeleven naar kerst via Spotify, Apple iTunes of anchor.fm:

Leef je met ons mee naar kerst?

Je ontvangt dan tijdens de adventsperiode wekelijks de podcast, een bijpassen overdenking én een lied of gedicht. Schrijf je in.

Of bestel God met ons:

God met ons

Dagboek voor advent

Hardback | 9789088973246 | 1e druk | 128 pagina's | 27 oktober 2022

Advent is een tijd van verwachtingsvol toeleven naar de geboorte van de Redder, het Kind Jezus. God met ons is een dagboek dat gelezen ka... Meer

15,99 incl. btw

Thuis in het Woord

Met je hoofd en je hart de Bijbel bestuderen

Paperback | 9789088972607 | 1e druk | 188 pagina's | 02 oktober 2020

We vinden het allemaal belangrijk om Gods Woord te lezen en te bestuderen. Maar soms is het lastig om ergens te beginnen. Misschien vind ... Meer

17,99 incl. btw
Back to list

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *