Geloof, Uitgeverij Sestra

Hoe leer ik Gods spreken in mijn leven verstaan?

Het is nodig om bekrachtigd en vervuld te zijn met de Heilige Geest om Zijn vrucht uit te dragen. Deze vervulling met Gods Geest hebben wij steeds opnieuw nodig, en die geeft Hij ook, wanneer we Hem daarom vragen. Dat is bemoedigend, want veel gelovigen dragen het eigen karakter als excuus aan, waardoor ze geen of moeilijk vrucht kunnen dragen. Het vrucht dragen komt echter niet voort uit je eigen karakter; het is een genadegave van de Heilige Geest, Die in jou werkt.

Hoe leer ik Gods spreken in mijn leven verstaan? Hoe komt het in mijn leven tot (rijker) vrucht dragen? Misschien zijn het vragen die je herkent, die het verlangen van je hart weergeven.

In het boek Vul mij opnieuw behandelt Nieske Selles-ten Brinke deze en veel meer aspecten van het werk van de Heilige Geest. De ondertitel van het boek luidt: Graven in Gods Woord om meer te leren van de Heilige Geest. Dat is wat de auteur samen met de lezer doet. Aan de hand van allerlei bijbelteksten neemt ze je mee op haar ontdekkingstocht door de Bijbel en deelt ze haar gedachten en lessen met de lezer. Dat gebeurt op een persoonlijke manier. Je wordt als lezer uitgedaagd om je eigen leven er naast te leggen.

Het boek bestaat uit vijf hoofdstukken die gaan over God als de Drie-enige Schepper, over het verlangen naar de volheid van de Heilige Geest, het luisteren naar de Heilige Geest, de vrucht en de gaven van de Heilige Geest. Elk hoofdstuk is onderverdeeld in behapbare sub-thema’s waardoor het boek geschikt is om voor je stille tijd te gebruiken. Aan het eind van ieder thema staan korte vragen om persoonlijk te overdenken. Ook worden in kadertjes luistertips qua muziek of praktische opdrachten gedeeld.

Na elk hoofdstuk staan gespreksvragen die in een bijbelstudiegroep of bij een vrouwenkring kunnen worden besproken. Het komende seizoen zullen we in onze eigen gemeente het boek voor de vrouwenvereniging gebruiken. Zelf gebruik ik naast het boek het notitieboek van She Rises voor stille tijd. Evenals het boek Vul mij opnieuw is dit notitieboek prachtig vormgegeven. Het notitieboek geeft je stille tijd structuur door de terugkerende elementen van notities bij het bijbelgedeelte, ruimte voor gebed en dankpunten. Ook worden er bemoedigende quotes, bijbelteksten en verschillende bijbelstudiemethodes gedeeld. Zoek je een cadeautje? Hiermee zul je je moeder, vriendin, zus (of jezelf!) blij maken.

– Marieke Griffioen

Vul mij opnieuw

Graven in Gods Woord om meer te leren van de Heilige Geest

Hardback | 9789464250343 | 2e druk | 144 pagina's | 13 mei 2022

Vul mij opnieuw is geschreven voor gelovige vrouwen die zich willen verdiepen in het werk en de Persoon van de Heilige Geest. Dat de Gees... Meer

16,99 incl. btw

Stille tijd notitieboek

Paperback | 9789088973093 | 2e druk | 136 pagina's | 27 mei 2022

Het Stille tijd notitieboek wil vrouwen praktische handvaten bieden bij het houden van stille tijd. Het notitieboek bevat naast veel schr... Meer

14,99 incl. btw
Back to list

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *