Over

- Lieuwejan van Dalen

Echtgenoot, vader en predikant. Dat zijn de belangrijkste dingen die ik ‘ben’. Maar een mens is veel meer dan een optelsom van zijn rollen. Wat voor mij het belangrijkste is? Ik ben christen – dat wil zeggen: volgeling van Christus. Door de genade van de Vader, door het volbrachte werk van Jezus en door de kracht van de Heilige Geest mag ik mezelf een kind van God noemen. Wat een rijkdom!

Op 21 april 1977 zag ik het levenslicht in Zwolle. Zwollenaren worden ‘Blauwvingers’ genoemd. Voor die geuzennaam schaam ik mij niet. Daar geboren en getogen ontmoette ik Sarianne in m’n tienerjaren. Zij werd de liefde van m’n leven. We trouwden in 1997. We hebben vijf kinderen mogen krijgen: drie zonen en twee dochters. Ik mag me zelfs al opa noemen van een prachtige kleinzoon. Een druk gezin dus!

In 2002 studeerde ik af aan de Theologische Universiteit te Apeldoorn. Kort daarna werd ik bevestigd als predikant in Hasselt (Ov.). Sinds 2007 woon en werk ik in Hoogeveen (Dr.). Naast mijn werk in prediking en pastoraat trek ik graag op met vluchtelingen. Ik vind het belangrijk dat de kerk haar roeping verstaat ten opzichte van asielzoekers, zowel pastoraal-diaconaal als missionair. Verder houd ik veel van het Joodse volk en het land Israël. Daar schrijf ik regelmatig artikelen over in het Israëlmagazine Verbonden.

Vrije tijd breng ik meestal door langs de lijn van het voetbalveld. Ook wandelen, (klassieke) muziek luisteren en lezen vind ik fijn. Het spreekt voor zich dat schrijven een passie van mij is. Na mijn boeken Erewoord (2018) en Levensweg (2019) hoop ik nog meer te mogen publiceren in de categorie ‘bijbels en pastoraal’. Schrijven is voor mij een proces van ontvangen en doorgeven. Voor mij kan dat alleen door ‘met hart en ziel’ te luisteren en te verwoorden. ‘Laat mij zijn een instrument, Heer, in Uw hand…’

 

UITGEVERIJ GROEN

Geschreven door Lieuwejan

Wil je wat van Lieuwejan lezen? Bekijk en bestel dan een van de onderstaande boeken.

Prediker voor jou

Wijsheid voor de ziel, vreugde voor het leven

Paperback | 9789492831682 | 3e druk | 320 pagina's | 30 maart 2022

Iedereen kent wel een aantal teksten uit Prediker, maar begrijp je ze ook? Prediker voor jou is een stevig bijbelstudieboek over Prediker... Meer

 26,99 incl. btw

Erewoord!

Bijbels dagboek bij Gods beloften

Hardback | 9789088972010 | 1e druk | 400 pagina's | 28 september 2018

Erewoord! is een bijbels dagboek bij Gods beloften, gebaseerd op tekst uit de Herziene Statenvertaling. Hoe leef je met God? Hoe leef je ... Meer

 12,50 incl. btw

Blogs, overdenkingen & inspiratie

Lieuwejan van Dalen