Nieuws Jongbloed Media

Adveniat en Berne worden onderdeel van Jongbloed christelijke media

Herkenbaar katholiek geluid in uitgeverswereld versterkt

De katholieke uitgeverij Adveniat gaat verder als eigen merk onder de vlag van Jongbloed. Met de overname wordt de continuïteit van een eigentijds katholiek geluid in de uitgeverswereld gegarandeerd en versterkt. Die versterking krijgt extra reliëf omdat aan Adveniat ook het boekenfonds van Berne Media wordt toegevoegd. De waardevolle uitgaven van Berne krijgen zo een vervolg bij Adveniat dat een eigen katholiek merk blijft.

Directeur Leo Fijen blijft als adviseur en ambassadeur aan uitgeverij Adveniat verbonden. Fijen zal samen met uitgever Pieter de Boer van Jongbloed zorgdragen voor de auteurs en uitgaven van Adveniat bij Jongbloed en het fonds verder uitbouwen. De Raad van Commissarissen en aandeelhouders van Adveniat zijn unaniem akkoord met deze overname en zien de mogelijkheden die Jongbloed als grotere uitgever kan bieden voor de continuïteit en het uitbouwen van Adveniat.

Fijen en De Boer gaan zich samen inzetten voor de boeken en auteurs van Berne Media. Leo Fijen is er trots op dat in een krimpende kerkelijke markt een herkenbaar katholiek geluid juist versterkt wordt en zo ook relevant blijft voor de vragen in de samenleving en de zoekers buiten de kerk. Uitgever De Boer heeft eerder als uitgever voor Berne gewerkt en kent daarom het fonds goed. Roel van Gestel, directeur-uitgever van Berne Media, is blij dat zijn fonds samen met dat van Adveniat een vervolg krijgt bij Jongbloed en daarmee verzekerd is van de goede aandacht die het verdient. Berne Media – dat eigendom is van de Abdij van Berne – zal zich gaan toeleggen op de liturgische uitgaven.

 

Matthy Groen (directeur Jongbloed Christelijke Media): “Adveniat vormt met de titels van Berne een goede aanvulling op ons aanbod in de christelijke lezersmarkt. Jongbloed kan als solide uitgeefhuis Adveniat een goed onderdak bieden”.

 

Uitgeverij Jongbloed is gevestigd in Leeuwarden en sinds 2022 onderdeel van de Eisma Media Groep. Het verzorgt uitgaven voor de christelijke lezersmarkt via de imprints Jongbloed (bijbels), ArkMedia, Groen, Sestra, Columbus en de tijdschriften Elisabeth en SestraMagazine.

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Leo Fijen via [email protected] (06-53333294) of via [email protected]

Back to list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *