Bijbels, Boeken, Geloof, Gezin, Nieuws Jongbloed Media, Uitgeverij Groen

Bijbel in vertellingen 31e druk

Bijbel in vertellingen

De Bijbel in vertellingen is weer beschikbaar! Decennialang is deze Bijbel aangeduid als ‘De Bijbel van Ingwersen’ of ‘de blauwe Bijbel’. Deze Bijbel is vanwege de heldere inhoud al meer dan zestig jaar een begrip in kerkelijk Nederland. Deze 31e druk van de De Bijbel in vertellingen is geheel herzien, zodat de inhoud weer goed leesbaar is voor jong en oud.

‘Dit boek wil proberen in vertellingen ons de Bijbel te laten begrijpen. Het wil proberen iets te laten zien van de liefde van God in de belofte en in de vervulling. Het wil iets laten zien van onze eigen onmacht en verlorenheid, iets van de barmhartigheid van onze Zaligmaker in Zijn leven en sterven.’ Dit schrijft auteur Gesina Ingwersen in het voorwoord van deze Bijbel.

De Bijbel bevat bijna 400 verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament. Bij elk verhaal staat ook het bijbelgedeelte waar het verhaal op gebaseerd is.

Wij hebben ons steeds weer verbaasd hoe zuiver Ingwersen de stof toepast.
Ze blijft ver van ieder moralisme. De toepassing is de toepassing die de tekst
zelf aanreikt.
–  Dr. R. van Kooten en Ineke van Kooten-Coster –

De eerste uitgave

Oorspronkelijk werd de Bijbel in kleine boekjes uitgegeven. Bijbel in vertellingen eerdere druk
In 1946 worden de boekjes als één geheel uitgegeven door de Bijbel Kiosk Vereniging. Door de jaren heen zijn er duizenden exemplaren verkocht. De dertigste druk verscheen in 2007

 

 

Over de auteur

Gesina Ingwersen (1877-1967) was onderwijzeres in het lager onderwijs en later lerares Engels aan het Gereformeerd Gymnasium in Amsterdam (1918- 1945).
In haar leven deed zij veel aan evangelisatiewerk en het toerusten van zondagschoolmedewerkers.

Bijbel in vertellingen

Hardback | 9789088973123 | 2e druk | 744 pagina's | 03 oktober 2022

De Bijbel in vertellingen is weer beschikbaar! Decennialang is deze Bijbel aangeduid als ‘De Bijbel van Ingwersen’ of ‘de blauwe Bi... Meer

 39,99 incl. btw
Back to list

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *