Auteur, Hanna Holwerda, Nieuws Jongbloed Media

Kinderboekenweek: Thuis bij… Hanna Holwerda

Blogje door Hanna Holwerda

Wist je dat een huis verhalen vertelt over de bewoners. Als je over de drempel stapt kom je in hun wereld. Ik wil jullie uitnodigen om een kijkje te komen nemen (digitaal dan …) bij mijn werkplek, want ik werk vooral vanuit huis.

Omdat ik zoveel thuis werk, heb ik verschillende werkplekken gecreëerd. Ik hou wel van een beetje afwisseling. Vandaag heb ik gekozen voor dit plekje. Naast het raam, zodat ik veel naar buiten kan staren als het schrijven niet zo lukt. Omgeven door boeken, want dat inspireert me weer en hopelijk krijg ik dan meer op papier.

Vandaag ben ik druk met het minicollege dat ik bij mijn nieuwste boek geef. Het gaat over robotica, kunstmatige intelligentie (AI) en allerlei uitvindingen. Hiervoor maak ik een powerpoint op de laptop, maar dat niet alleen. Ik haal ook mijn oude telefoon uit elkaar. Ik dacht: Misschien is dat leuk om die tijdens het minicollege te bekijken.
En zie je dat gekke dingetje met witte, rode en zwarte draadjes? Die komt uit mijn oude lamineerapparaat. Tijdens het minicollege kunnen kinderen ook ontdekken hoe een laptop er van binnen uit ziet. Dus de oude laptop van mijn ouders moet er ook aan geloven. Je zou denken dat elektronica bij mij thuis niet veilig is voor de schroevendraaier … maar dat valt mee hoor. Mijn eigen laptop laat ik heel.

Het bureau van vandaag is niet zo groot. Sleutelen aan een telefoontje past nog net. Soms wijk ik uit naar het grote bureau in de slaapkamer. Dan heb ik ruimte voor boeken en aantekeningen. Maar meer ruimte betekend ook dat ik meer om me heen verzamel. Binnen de kortste keren is dit bureau ook te klein.

Nog even terug naar de boekenkast. Ik denk dat de helft vol staat met kinderboeken, want die lees ik nog steeds. En de mooiste boeken lees ik meerdere keren. Die vervelen nooit.
Wist je dat ik een huisje in de boekenkast heb? Dit boekenhuis vertelt ook iets over mij: ik hou van lezen en van creatief bezig zijn. Dit hobbithol heb ik nagebouwd uit mijn lievelingsboek ‘In de ban van de ring, van J.R.R. Tolkien. Ik lees dit boek elke jaar. Onder een dekentje op de bank, met een kopje thee of warme chocolademelk.
Zo zie je, als ik niet aan het schrijven ben … houd ik me nog steeds met boeken bezig.

Klik hieronder voor Bits,bytes en bots en andere nieuwe boeken:

www.jongbloedmedia.nl/kinderboekenweek23

Back to list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *