Nieuws Jongbloed Media

Statenvertaling naar GBS

Per 1 januari 2022 draagt Jongbloed Uitgeverij BV haar versie van de Statenvertaling (de Jongbloed-Statenvertaling) over aan de Gereformeerde Bijbelstichting (GBS).  Afgelopen donderdag 16 december 2021 is hiertoe een overdrachtsdocument getekend.

De Statenvertaling wordt momenteel door twee partijen in Nederland uitgegeven, de GBS en Jongbloed. De lezersgroep van de Statenvertaling is een hechte en stabiel blijvende lezersgroep die trouw is aan deze dichtbij de grondtekst staande vertaling. Binnen die lezersgroep is de groep lezers van de Jongbloed-Statenvertaling bescheiden in omvang.

Vanwege deze omvang is het een logische keuze dat de Statenvertaling door één partij uitgegeven wordt. Zo kan de lezersgroep ook in de toekomst optimaal bediend worden.

GBS zal vanaf het overdrachtsmoment zowel hun huidige Bijbeledities van de Statenvertaling alsook de Bijbeledities met de Jongbloed-Statenvertaling uitgeven en verkopen, alsook de Scott Studiebijbel.

Jongbloed Grafisch Bedrijf BV blijft ook in de toekomst als drukker van Bijbels op dundrukpapier betrokken bij uitgaven van de GBS.

Back to list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *