Over

- Nine de Vries

In 1979 werd ik in de Achterhoek geboren, het derde kind in de rij en later volgden nog twee broers. Toen ik eenmaal kon lezen, ging er een wereld voor me open. Ik vond het geweldig om tussen de boeken in de bibliotheek te lopen. Mijn bloed ging sneller stromen van al die verhalen die tussen de kaften verborgen zaten, van al de verhalen die wachtten op mij.

In 1997 ging ik naar de School voor Journalistiek in Ede. Met vallen en opstaan leerde ik het schrijversvak. Ik liep stage bij het Agrarisch Dagblad en de Leeuwarder Courant. Nadat ik mijn diploma had gehaald, ging ik als tekstschrijver aan het werk in Leeuwarden. Ik leerde onder andere dat mensen niet graag letterlijk geciteerd worden, dat het meer gaat om wat mensen bedoelen. Ik leerde tussen de regels door te lezen. Heel wat jaren daarna heb ik als freelance tekstschrijver vanuit huis gewerkt. Vandaag de dag werk ik met veel plezier in de bibliotheek en woon ik in een klein dorpje in Friesland, samen met man, kinderen en een harige terriër.

Na de komst van onze dochter en zoon pakte ik mijn hobby, creatief schrijven, weer op. Eerst schreef ik voor onze kinderen, later ging ik meedoen aan schrijfwedstrijden. Sommige verhalen haalden een bundel, de meesten haalden niets. Ik ploeterde door. Omdat schrijven nodig is. Omdat veel dingen in het leven energie kosten en schrijven mij energie oplevert.

​Eind maart 2016 is mijn debuut verschenen: Machla, een historische roman. Dankzij uitgeverij Mozaïek en hun geweldige tips en adviezen. Inmiddels is Chana ook verschenen (2017), het Bijbels dagboek Buitengewone vrouwen zoals jij (2018) en YA-boek De dromer en het slangenmeisje (2019). In het voorjaar 2020 zal de historische roman Tikva verschijnen. Tegenwoordig blog ik geregeld voor Sestra en voor PUUR.

En natuurlijk werk ik aan een volgend boek. 
tekst afkomstig van: ninetekst.com

ROYAL JONGBLOED

Geschreven door Nine de Vries

Wil je wat van Nine de Vries lezen? Bekijk en bestel dan een van de onderstaande boeken.

Kom op adem

365 dagen dicht bij God

Hardback | 9789492831217 | 3e druk | 384 pagina's | 23 augustus 2019

Veel mensen hebben een druk leven: gezin, werk, vrijwillige taken, sporten en nog zoveel meer. Hoe vind je rust in een druk leven? In dit... Meer

 21,99 incl. btw

Dagboek over buitengewone vrouwen zoals jij

en hoe zij je kunnen helpen je eigen stem te vinden

Paperback | 9789492831033 | 2e druk | 144 pagina's | 03 mei 2023

Dienstbaar, bescheiden en op de achtergrond. Het lijkt wel of deze kwaliteiten het meest gewaardeerd worden in vrouwen. Dit boek laat zie... Meer

 9,99 incl. btw

Blogs en nieuws

Nine de Vries