Uitgeverij Groen

Praktisch dagboek voor jongeren

Kom in beweging! Praktisch dagboek voor jongeren.

Mijn toekomstige vriend(in) moet knap zijn. Lieftallig gezicht. Mooi figuur. Anderen moeten er eigenlijk jaloers op zijn. En lief natuurlijk. En, o ja, als het even kan wel kerkelijk.

Dat snap ik helemaal. Knap. Lief. Goed figuur. Vrolijk. Humoristisch. Op z’n tijd serieus. Sportief. Goede baan. Blond (of juist niet). Enzovoorts, enzovoorts. Als je niet uitkijkt, is je verlanglijst wat betreft je toekomstige partner nog langer. Je weet zelf vast nog wel een paar dingen te noemen. Over het algemeen geldt vandaag de dag dat het uiterlijk ongelooflijk belangrijk is geworden. In elk geval belangrijker dan het innerlijk.

In de Bijbel vinden we wel voorbeelden van mensen die zich erg vergist hebben, omdat ze op het uiterlijk afgingen. Ik denk aan Samuel bij de zonen van Isaï. Samuel, die zelf al wist wie de nieuwe koning zou worden, maar wat vergiste hij zich. Hij krijgt van de HEERE te horen, dat de mens aanziet wat voor ogen is. Zo zijn wij. En al helemaal bij de keuze van een partner.

We hebben een relatief lang stuk gelezen uit Spreuken. In mijn Bijbel staat erboven: ‘De lof der deugdelijke huisvrouw’. Woorden die wij niet meer zo gebruiken vandaag, maar toch. Dit is een lied. En om het te kunnen onthouden, begint elk vers met de volgende letter van het alfabet. Blijkbaar de moeite waard om te onthouden. En dan zeker Spreuken 31:30. De charme en schoonheid van een vrouw zijn bedrieglijk en van weinig waarde. Oei. Maar reken erop dat Salomo ervaringswijsheid had op dit gebied …

Het belangrijkste voor een vrouw (en een man) is dat ze de HEERE dient en vreest. Is het uiterlijk dan volslagen onbelangrijk? Natuurlijk niet! Maar echte schoonheid zit dieper.

Opdracht: Maak eens een lijstje van wat jij belangrijk vindt als het gaat om je (toekomstige) vriend(in).

Tekst uit het praktische dagboek ‘Kom in beweging!’, speciaal voor jongeren geschreven, en dat hier te koop is.

Back to list

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *