Nieuws Royal Jongbloed

President van de Hoge Raad ontvangt ‘Eerlijk’

Overhandiging kinderboek Eerlijk aan president van de Hoge Raad

Afgelopen zaterdagmiddag 18 september werd het kinderboek Eerlijk van oud-politicus Kars Veling overhandigd aan Dineke de Groot, president van de Hoge Raad. De boekpresentatie vond plaats op de jaarlijkse open dag van de Hoge Raad tijdens het Prinsjesfestival; de jaarlijkse viering van democratie in Nederland. Eerlijk is een uitgave van Columbus kinderboeken en ligt nu overal in de winkel.

Kars Veling heeft als oud-politicus een grote passie om zich in te zetten voor de democratische rechtstaat in Nederland. Daarnaast heeft hij jaren in het onderwijs gewerkt als docent, rector en hoogleraar. Een prachtige combinatie om nu zijn passie voor de democratische rechtstaat voor kinderen begrijpelijk te maken. Democratie hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn, als het aan hem ligt. Hij weet in Eerlijk dan ook haarfijn de politieke machtsverhoudingen uit te leggen middels een videogame.

Overhandiging en spel met de leerlingen van Het Stormink uit Deventer
Tijdens de boekpresentatie nam Dineke de Groot, president van de Hoge Raad Eerlijk in ontvangst. Ze sloot af met dat zij hoopt dat veel scholen dit op zullen pakken omdat Kars Veling bewezen heeft dat politiek niet ingewikkeld en absoluut niet saai voor kinderen hoeft te zijn. De middag werd afgesloten met een klas van 15 leerlingen van Het Stormink uit Deventer. Zij mochten plaatsnemen in de stoelen van de raadsheren om op een eerlijke wijze een casus te bespreken en zo dus op een eerlijke wijze een probleem op te lossen.

Eerlijk is nu verkrijgbaar in de boekhandel en online
Achterin het boek staan gespreksvragen zodat het boek uitvoeriger in de klas besproken kan worden tijdens burgerschapslessen.

Werkvorm ProDemos bij het boek Eerlijk
Op prodemos.nl/leren/aan-de-slag-met-wie-mag-wat staat een werkvorm die naast het boek gebruikt kan worden. Met een rollenspel kunnen kinderen democratische beslissingen gaan nemen. Dit spel is gebaseerd op het kinderboek Eerlijk van Kars Veling. Er is ook een andere versie (‘Eerlijk’) waar de termen uit het boek gebruikt worden.

Eerlijk

Geen spel zonder regels

Hardback | 9789085434610 | 1e druk | 224 pagina's | 26 augustus 2021

Achtstegroepers van twee verschillende scholen proberen samen een nieuwe game uit: op zoek naar de schat in Virtuland! De game is heel le... Meer

14,99 incl. btw
Back to list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *