Logo-Reflect-DICHT-1

JEUGDWERK DAT GAAT OVER JEZUS

ROYAL JONGBLOED

Geschreven door Mark Stoorvogel

Wil je wat van Mark Stoorvogel lezen? Bekijk en bestel dan een van de onderstaande boeken.
Over

- Reflect

Jeugdwerk dat gaat over Jezus

Reflect is een onderwijsmethode voor jeugdwerk in kerken die tieners stimuleert om zelf na te denken over wie Jezus is en wat Zijn woorden voor ons betekenen en daarnaast om Hem te weerspiegelen in hun wereld en in hun generatie. In de boeken van Reflect staan volledig uitgewerkte programma’s voor uitdagende tieneravonden aan de hand van 4 stappen:

  • Kom binnen: Introduceren van het thema door middel van een spel.
  • Kijk omhoog: Richten op God door samen naar een vlog te kijken en de Bijbel te lezen.
  • Ga verder: Betrekken van Gods woord op het dagelijks leven van tieners door talksheets en andere creatieve werkvormen.
  • Stap uit: De les in de praktijk brengen tijdens de jeugdavond of daarna.

Naast de programma’s inspireert Reflect jeugdleiders in visie, strategieën en praktische handvaten. In Reflections kunnen tieners thuis opnieuw met de thema’s van Reflect aan de slag gaan. Reflections kan in combinatie met, maar ook los van Reflect gebruikt worden.

Mark Stoorvogel

Mark Stoorvogel is gepassioneerd over Jezus en jongeren. Sinds 2007 is hij jongerenpastor in de Stadskerk in Groningen. In 2018 is hij daarnaast pastor geworden van de tweede locatie van de Stadskerk in de binnenstad van Groningen, die zich vooral op jongeren en studenten richt. Als vrijwilliger is hij betrokken bij verschillende organisatie, zoals de jongerentakken van De 4e Musketier en Next Move.

Op 19-jarige leeftijd raakte Mark betrokken bij jeugdwerk vanuit bewogenheid voor tieners in moeilijke situaties. Zo was hij zeven jaar lang iedere zomer betrokken bij het jeugdwerk van New City Fellowship, een kerk in Chattanooga, Tennessee in de Verenigde Staten, die actief is in de ghetto’s van haar stad. Op zijn 21e begon hij te werken als jeugdhulpverlener bij het Leger des Heils en vervolgens in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie van Accare. Drie jaar later ging hij fulltime werken in zijn kerk.

Een keerpunt in zijn bediening was een reis in 2010 naar IHOP (International House of Prayer) in Kansas City, waar hij ervoer dat God hem riep om van het grote gebod zijn persoonlijke roeping te maken. Dit had ook grote invloed op zijn bediening: “Ik voel mij geroepen om passie voor Jezus over te brengen op jongeren. Jongerenwerk draait niet om jongeren. Het draait om Jezus. Alles draait om Jezus.”

Tijdens zijn bediening schreef Mark tientallen programma’s voor tieneravonden. In 2019 bracht hij met uitgeverij Royal Jongbloed de eerste boeken van Reflect uit.

Vlogs Herstel

Vlogs Avontuur

Vlogs Kracht

Vlogs Liefde

Vlogs Geloof

Download

Belijdenis doen.pdf

Gemaakt door:

Martijn Dekker
Jongerenwerker bij de gereformeerde vrijgemaakte kerk ‘het Lichtpunt’ in Assen Kloosterveen
Eigen blog: martijndekker91.wordpress.com

Contact

Jeugdwerk dat gaat over Jezus

Reflect is een onderwijsmethode voor jeugdwerk in kerken die tieners stimuleert om zelf na te denken over wie Jezus is en wat Zijn woorden voor ons betekenen en daarnaast om Hem te weerspiegelen in hun wereld en in hun generatie.

Mark Stoorvogel

Spreker & auteur met jarenlange ervaring in jeugdwerk.

Auteur Reflect

Mark Stoorvogel geeft op verschillende plekken trainingen over jeugdwerk. Daarnaast spreekt hij regelmatig in kerken in het land.

Wil je hem uitnodigen als trainer of spreker? Of wil je gewoon een reactie achterlaten? Neem dan via het formulier contact met hem op.

Instagram |  Facebook