Over

- Willemijn de Weerd

Mijn naam is Willemijn de Weerd. Getrouwd met Wilfred en moeder van vier dochters. Het was mijn ‘kleine meisjes droom’ om moeder en juf te worden. Ik had nooit bedacht om boeken te gaan schrijven. Toch heb ik er inmiddels al bijna 100 op mijn naam staan. En ik schrijf al 25 jaar. Ik geniet er vooral van om het schrijven te combineren met spreken en het geven van educatieve voorstellingen. Want als ik voor een groep sta ben ik in mijn element.
Ik schrijf en spreek voor alle leeftijden. Dat maakt mijn werk zeer afwisselend. De ene keer werk ik aan een tekst voor het jonge kind en puzzel ik om met weinig woorden genoeg te zeggen. Een volgende keer duik ik in een opvoedkundig thema en heb ik duizenden woorden tot mijn beschikking om uit te leggen wat nodig is om goed genoeg ouder te zijn. Voor mijn spreken kom ik ook op diverse plekken: van spreken op tienerevent tot vrouwenochtend en van muzikale voorstellingen rondom een van mijn kinderboeken tot avonden rondom opvoedkundige thema’s.
Het belangrijkste boek in mijn leven is de Bijbel. Een boek met veel verhalen, gedichten en wijsheden. Ik vind de Bijbel op een weefwerk lijken van heel veel draden. Prachtig om daarin de rode draad van Gods liefde voor de mens te ontdekken. Waar het in onze maatschappij vaak draait om snelheid, perfecte plaatjes en maakbaarheid, ademt de Bijbel genade en rust.  Wat een verademing!

Op deze site kun je meer informatie vinden over de boeken die ik schrijf en alle dingen die ik rondom mijn boeken doe. Veel leesplezier!

Overzicht van mijn activiteiten

BOEKEN

Nieuwsgierig naar mijn boeken? Hier kun je een overzicht vinden.

LEZINGEN & WORKSHOP

Regelmatig spreek ik in kerken en op scholen. Voor een overzicht van mijn programma voor volwassenen klik hier.

SCHRIJVER OP SCHOOL

Rondom mijn kinderboeken geef ik voorstellingen en workshops. Klik hier voor meer informatie over mijn educatieve programma’s voor scholen.

BIJBELSE VOORSTELLINGEN

Wil je met kinderen nadenken over de Bijbelse boodschap, bijvoorbeeld rond kerst of pasen dan kun je deze interactieve voorstelling hier boeken.

Bijbel open met kinderen/tieners

Lees hier meer over muzikale Bijbelse voorstellingen en tienerevents.

Lezingen rondom (geloofs)opvoeding

Speciaal voor ouders, opvoeders, kinderwerkers en leerkrachten.

Bijbel open met volwassenen

Regelmatig spreek ik in kerken en gemeenten. Voor een overzicht van de onderwerpen waarover ik spreek.

Schrijver op school

Rondom mijn kinderboeken geef ik voorstellingen en workshops. Klik hier voor meer informatie over mijn educatieve programma’s voor scholen.

Contact

Wilt u meer weten over mijn boeken, workshops of voorstellingen, neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier.